Techniek

Copyright © 2014 All Rights Reserved

Marcel Wijnen

 

Tekeningen, schilderijen

Techniek

Klik voor de subcategorie van je keuze op het menu bovenin.

 

Ik wilde graag wat pagina's over materiaal en werkwijze opnemen op deze site. Ik merk dat sommige schilders erg gereserveerd zijn over de manier waarop ze dingen aanpakken, ik kan daar niet zoveel mee. Anderen zijn gelukkig meer van het delen, ik ben er daar een van.

 

De informatie die ik zocht is heel moeizaam en traag tot me gekomen, misschien ook doordat internet nog niet was wat het nu is toen ik begon met schilderen. Op academies houdt men zich niet zo bezig met de traditie, terwijl ze daar oorspronkelijk wel voor waren bedoeld als je het mij vraagt.

Ik heb in ieder geval veel zelf moeten uitvogelen, waar op zich niks mis mee is, anders dan dat het zo ontzettend veel tijd heeft gekost, die bespaard was gebleven wanneer bepaalde zaken vanaf het begin meer gemeengoed waren geweest.

 

Incidenteel heb ik van een paar goeie kunstenaars meegekregen wat ik nodig had om dingen helder te krijgen. Het ging dan vooral om het gefaseerd opbouwen en de gebruikte kleuren, hoewel ook in dat opzicht veel autodidactisch is gebleven.

 

Deze pagina's zullen gaandeweg worden uitgebouwd.